Nyhetsbrev fra Marxist Forlag

Stein Buan: «Slikt å gjøre, slikt å føre»

Slikt å gjøre, slikt å føre
Månedens bok i kommisjon:
Slikt å gjøre, slikt å føre
- (med Jonas Gahr Støre)
Stein Buan har gitt ut en lettlest bok med temaet arbeiderbevegelsen før, nå og (kanskje) i framtida. Han er bekymret for arbeidernes fravær i Arbeiderpartiets politikk. Arbeiderklassen synes ikke i samme grad som før, og er mer fremmedgjort. Her kommer Jonas Gahr Støre inn som et bilde på arbeiderklassens fravær og overklassens maktovertakelse i politikken. Selv om boka tar opp dette alvorlige temaet, er den underholdende og får leseren til å trekke på smilebåndet.

Boka er utgitt på Stein Buans eget forlag, Steinbrøttet forlag, og ble lansert 15. november 2014 på tomta der Folkets Hus på Kalvsjø i Lunner lå. Stedet for boklanseringen var neppe tilfeldig valgt. Forfatteren framhever at selv om partilederen er en symbolsk gjennomgangsfigur, dreier innholdet seg mer om sin sorg over utviklingen i arbeiderbevegelsen enn om Jonas Gahr Støre selv. Denne freidige bruken av navnet hans gir derfor grunner til at boka like godt kan leses som en roman.

Boka ble bl.a. anmeldt i Klassekampens bokmagasin lørdag 3. januar 2015. Forlaget selger boka i kommisjon, og den kan kjøpes på forlaget sine hjemmesider her: www.marxist.no.

 


For mer informasjon, kontakt:

Daglig leder: Aslak Storaker, post@marxistforlag.no.
 
Marxist Forlag | Brugata 1 | 0186 Oslo | @: post@marxistforlag.no